Könyvajánló
Elillanó lélekzet
Paul Kalanithi

 Emlékezz ​a halálra – mert beragyogja az életet! 

„Az élet nem a szenvedés elkerüléséről szól, hanem arról hogy értelmet adjunk neki.” 
– Lucy Kalainthi 
Megjelenése óta az Elillanó lélekzet vezető bestseller. Tíz hónap alatt 42 nyelven adták ki, díjakat nyer, TV-műsorok foglalkoznak vele, cikkeket, blogbejegyzéseket írnak, könyvajánló videókat készítenek róla, kézről-kézre jár az emberek között, és akik megismerik, ajándékként adják tovább barátaiknak. Mivel magyarázható ez a hatalmas érdeklődés? 
Paul Kalanithi idegsebésznél 36 éves korában négyes stádiumú tüdőrákot diagnosztizálnak, és ezzel a jövő, amit feleségével megálmodtak, szertefoszlik. Úgy dönt, hogy emlékiratokban örökíti meg élettörténetét, és mindazt a jót, amit a haláltól kapott, mielőtt átadta volna magát neki. Az utolsó lapokat már felesége írta meg, miután Paul 2015. március 9-én meghalt. Így született meg ez a könyv. 
„A halál gondolata aggasztó, de hiába: mégsem élhetünk nélküle.” 
A szerző betekintést enged kétségekkel teli gyötrődésébe, keresésébe, így megérezhetjük, milyen lenne „mindent” elveszíteni, könyve mégis szívmelengető életigenlést és hálát ébreszt bennünk szeretteinkért és az örömökért, amikkel az élet a születés és a halál között elhalmoz minket – amelyeket korábban észre se vettünk.