Könyvtárközi kölcsönzés Könyvtárközi kölcsönzés
Adminisztrator Portal
2011. 06. 15.
A könyvtár állományából hiányzó dokumentumokat - olvasói kérésre - postai úton, vagy elektronikus formában más könyvtártól beszerezzük.
1. Ezt a szolgáltatást csak a beiratkozott könyvtárhasználók vehetik igénybe. Ehhez a könyvtárostól kapott kérőlapot kell kitölteni, melyen fel kell tüntetni a nevét, az olvasójegy számát, lakcímét, telefonszámát, a mű szerzőjét, címét és kiadás évét.
2. A könyvtárközi kölcsönzés postaköltsége 2007. január 1-től a könyvtárhasználót terheli. A díjat a dokumentum átvételekor kell fizetni, melynek mértékét az aktuális postai díjak szabják meg, lásd a kérőlap hátoldalán.
3. A fénymásolatban kért dokumentumok díját a küldő könyvtár határozza meg, amelyet az olvasónak kell megtérítenie.
4. A könyvtárközi kölcsönzéssel megkért dokumentumok kölcsönzési idejét mindig a küldő könyvtár szabja meg, amely nem hosszabbítható.
5. A kivitt könyvekért az olvasó anyagilag felelős. Megrongálása vagy elvesztése esetén kártérítéssel tartozik, melynek összegét a küldő könyvtár határozza meg.
6. Azok az olvasók, akik nem tartják be a könyvtárközi kölcsönzés szabályait, automatikusan kizárják magukat a kölcsönzésből.
További díjak:
A kiértesítés díja: 100 Ft
Késedelmi díj: 100Ft/könyv/nap

A könyvtárközi kérésekkel foglalkozó munkatársaink elérhetőek a konyvtarkozi@konyvtar.mako.hu e-mail címen is!
 
Feliratkozás a hírlevélre
A feliratkozáshoz kérem, adja meg az e-mail címét az alábbi szövegmezőbe
Adja meg e-mail címét:

Leiratkozás a hírlevélről
A leiratkozáshoz kérem, adja meg az e-mail címét az alábbi szövegmezőbe
E-mail: