NAVA NAVA
Adminisztrator Portal
2016. 11. 11.
Ismertető (a NAVA honlapjáról)

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. A NAVA ezenkívül befogad helyi műsorszolgáltatói vagy bármilyen egyéb audiovizuális tartalmú archívumokat feldolgozási vagy tárolási célból, ezzel is segítve az audiovizuális tartalmak mint a kulturális örökség részeinek megőrzését.  A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchényi Könyvtár a nyomtatott kiadványok vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára.

A NAVA  archívuma  szabadon kereshető, a Magyar Világhíradók és a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei bárhonnan szabadon megtekinthetők, a NAVA kötelespéldány-archívum és a Különgyűjtemények egyéb anyagai azonban - a szerzői jogi törvényekkel összhangban - csak NAVA-pontokból tekinthetők meg.

A József Attila Városi Könyvtár is NAVA-pont, amelyen keresztül ez az audiovizuális archívum a könyvtár olvasói, látogatói számára elérhető. A hozzáférés helye a felnőtt könyvtár kézikönyvtárában található számítógépes olvasóterem valamennyi munkaállomása.

 
Feliratkozás a hírlevélre
A feliratkozáshoz kérem, adja meg az e-mail címét az alábbi szövegmezőbe
Adja meg e-mail címét:

Leiratkozás a hírlevélről
A leiratkozáshoz kérem, adja meg az e-mail címét az alábbi szövegmezőbe
E-mail:
Könyvtárinformációk
Könyvtárinformációk ideiglenesen nem elérhető.
Nyitvatartás ideiglenesen nem elérhető.