TÁMOP 3.2.4/08/1-2009-0021 számú pályázat TÁMOP 3.2.4/08/1-2009-0021 számú pályázat

A könyvtári hálózat nem formális és informális szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében - Könyvtárhasználók igényeinek hatákonyabb kielégítését célzó szolgáltatás-fejlesztés

Tisztelt Olvasóink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a József Attila Városi Könyvtár sikeresen pályázott a TÁMOP 3.2.4 pályázatra.
(A könyvtár nyertes pályázata a TÁMOP 3.2.4/08/1-2009-0021 számú pályázat.)

Kérjük, hogy honlapunkon kísérjék figyelemmel a pályázat útját.

Ehhez a pályázathoz kapcsolódóan nyújtott be a csongrádi Csemegi Károly Könyvtár és Információs Központ pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez, amely a Könyvtárak közötti együttműködés a szolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtése érdekében címet kapta.

Ezen a pályázaton a TIOP-ból megvásárolt adatbázisok feltöltését céloztuk meg a résztvevő könyvtárak állományának feldolgozásával. Egy 20 hónapon keresztül tartandó olvasás népszerűsítő programsorozatot is elindítunk a városi és a községi könyvtárak közreműködésével, összefogásával. Itt kerül adatokkal való feltöltésre a három kistérség turisztikai és közhasznú információs adatbázisa. Ez a 20 hónapig tartó projekt jelentős plusz munkát ró a könyvtárosokra, informatikusokra és azokra az együttműködő partnerekre, akiket még be kívánunk vonni a megvalósításba.